Kans op een zonnige besparing deze lente

De dagen worden alweer wat langer, de zon laat zich vaker zien en de vogeltjes tsjilpen erop los. De lente hangt in de lucht: hét uitgelezen moment om komaf te maken met een aantal zaken en er misschien ook nog een centje aan te verdienen… Dat je daarna op je Moneyou spaarrekening kan zetten!

“De lente: hét uitgelezen moment voor enkele veranderingen die je veel zullen opbrengen!”

Spaartips maart

Bijhouden, verkopen of weggeven?

Iedereen heeft altijd maar over die grote lenteschoonmaak. En dat ziet er nu wel echt een zware klus uit. Maar met deze tips zijn jouw kasten op een, twee, drie weer op orde en de centjes van je verkoop kan je onmiddellijk op je spaarrekening storten.

  • Maak 3 stapels. Wat houd je bij - omdat je er nog geen afstand van kan of wil nemen -, wat geef je weg - omdat je zeker bent dat je er iemand een gigantisch plezier mee kan doen -, wat verkoop je - omdat je er zelf veel geld hebt in geïnvesteerd of omdat het nu eenmaal een grote waarde heeft?
  • Schrijf je in voor een paar verkoopsgroepen op social media waar je met gemak mooie spullen van de hand kan doen en check de uren van de kringloopwinkel om de voorwerpen die je wil weggeven, af te zetten.
  • Poets je kasten vooraleer je ze opnieuw inlaadt. En nee, deze stap kan je niet overslaan…

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Je huis laten schitteren op een ecologisch verantwoorde manier zonder je broek eraan te scheuren? Denk eens aan huisgemaakte producten! En als er dan één ding is waar je vandaag nog voor naar de winkel moet rennen, laat het dan baking soda zijn. Het veelzijdige product blinkt vooral uit in het dagelijkse onderhoud van je huis. Niet-toxisch, multi-inzetbaar en bovenal goedkoop! Dat betekent dus een grote besparing zonder al te veel moeite.

Hiervoor gebruik je het:

  • Het schoonmaken van je oven: strooi wat zuiveringszout op de bodem van je oven, besprenkel met water, laat het een nacht rusten, veeg daarna met een vochtige doek de oven schoon.
  • Het laten schitteren van je badkamer, tegels inbegrepen: doe wat baking soda op een vochtige spons, poets je tegels en spoel rijkelijk af met water.
  • Het vermijden van kalkaanslag in je wasmachine: laat een keer per maand een leeg wasmachine draaien met 150g zuiveringszout in plaats van wasmiddel.
  • Het neutraliseren van slechte geurtjes in huis: zet een bekertje met wat baking soda op de plaats waar je geurtjes wil verwijderen.

Afhandelen, die papierwinkel

Onbetaalde rekeningen, fitness-abonnementen die je niet gebruikt, parkeerboetes die al te lang rondslingeren,… Maak komaf met onbehandelde zaken en zorg er op die manier voor dat je extra kosten vermijdt. Je hoofd en je portefeuille zullen je dankbaar zijn.

Groene vingers

Een urban kruidentuintje op je dak of een heuse moestuin: pluk de vruchten van je eigen plantjes of groenten. Sippen van een lekkere mojito op je terras met verse blaadjes munt? Check. Een bio-courgette transformeren in hippe courgetti pasta? No prob. De lente is het moment bij uitstek om je handen uit de mouwen te steken en je te wagen aan dit groene avontuur. Het geld dat je bespaart aan boodschappen uit de winkel kan je dan weer op je rekening plaatsen voor die ene verre reis, kick-ass festival of splinternieuwe wagen.

Kies een Moneyou spaarrekening

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen