4 tips om je vakantiegeld en eco-cheques verstandig te besteden

Een vrije dag hier, een verlengd weekend daar. In mei lijkt de zomervakantie ineens niet zo ver meer. Daarbovenop ontvang je vaak ook je vakantiegeld en je eco-cheques in deze prachtige lentemaand. Aanlokkelijk dus om je extra cash op terras, tijdens een dagje zee of een grote BBQ met al je vrienden erdoor te jagen. Je leeft maar één keer, nee?

“Met deze 4 tips haal je het meeste uit je vakantiegeld en eco-cheques”

Moneyou

Tip 1: Van uitstel komt geen afstel

Je vakantie vastleggen, dat is een moment van glorie. Maar als je er nog geentje hebt geboekt voor mei, wacht je misschien best nog een beetje. De vroegboekacties zijn namelijk voorbij en hoewel het mooi verkocht wordt, zet je je vakantiegeld beter opzij en kies je ervoor om een last-minute te strikken. Hotels en vluchtmaatschappijen zien liever geen lege kamers of zitjes dus er zullen nog een hoop promoties op je af komen. Niets belet je om nu al je research te doen en je bestemming alvast te kiezen. Het uitkijken kan dan toch al beginnen.

Tip 2: Spaar je eco-cheques

Je ecologische cheques zijn twee jaar geldig. Waarom ze dus niet sparen om volgend jaar een grotere aankoop te doen als je dit jaar niets nodig hebt? Op die manier haal je de laatste nieuwe technologieën in huis zonder je broek eraan te scheuren. Maar kijk ook zeker eens naar de andere opties: een citytrip naar Londen? Een splinternieuwe fiets? Bomen en planten voor je tuin? Allemaal verantwoord voor de natuur en goed voor je portemonnee want je hoeft niet aan je spaargeld te zitten.

Tip 3: Denk groot 

Die backpack reis naar Azië of die roadtrip in de USA spookt nu al even door je hoofd. Zet daarom dit jaar je vakantiegeld onmiddellijk op een spaarrekening van Moneyou. Op die manier heb je bijna direct een grote som klaar staan voor je droomreis en kan je je doel gemakkelijk bereiken. Waarschijnlijk hoef je zelfs niet tot volgend jaar te wachten als je ook onze andere tips volgt.

Tip 4: Van cheque naar cash

Je beste vrienden zijn verwikkeld in een heuse verbouwing, met bijhorende nieuwe keuken. Zij kunnen je eco-cheques goed gebruiken voor een vaatwasser, koelkast of wasmachine. Jij daarentegen hebt vorig jaar geïnvesteerd in een state-of-the-art diepvriezer en kan je eco-cheques niet echt gebruiken op het moment. ‘Verkoop’ je cheques aan je vrienden en spaar het geld dat je verdient op Moneyou rekening voor je volgende trip of een aankomend festival.

Kies een Moneyou spaarrekening

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen