Dankzij deze 4 tips verdien je geld tijdens je vakantie

Doe aan vrijwilligerswerk, ruil je huis, ga ‘smiddags dineren of huur een fiets. En verdien geld dat je opzij kunt  zetten als nieuw spaardoel via Moneyou.

“Vergroot je vakantiebudget of spaar via Moneyou al voor je volgende vakantie.”


Tip 1: Doe aan vrijwilligerswerk of werk terwijl je reist....

en vergroot je vakantiebudget of spaar via Moneyou al voor je volgende vakantie. Als je het niet erg vindt om je handen uit te mouwen te steken op vakantie, dan kun je goedkoop eten  en/of slapen tijdens je vakantie. In ruil voor je prestaties biedt je gastheer je namelijk gratis eten of een gratis slaapplaats aan. Weer wat geld uitgespaard.

Websites voor vrijwilligerswerk vind je overal. Drie voorbeelden: Workaway,  bedoeld voor studenten die in het buitenland studeren; HelpX verbindt vrijwilligers met biologische boeren; en WWOOF, voornamelijk actief in de derde wereld.

Tip 2: Ruil je huis...

en geef je geld niet uit aan hotelkosten. Geld dat je kunt opzij zetten als nieuw spaardoel via Moneyou. Wil je het comfort van een privéwoning en heb je er geen probleem mee om je huis tijdelijk te verhuren? Probeer dan een platform voor huisruil. De meeste huizenruilplatformen gebruiken een lidmaatschapsmodel: je betaalt een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding voor onbeperkt ruilen, zonder extra kosten voor de huisruil zelf.

HomeExchange is  's werelds grootste site voor het ruilen van huizen. Maar er zijn genoeg anderen. Doe wat graafwerk en zie wat er beschikbaar is in jouw regio (en vakantiebestemming).

Tip 3: Ga ’s middags dineren...

zo bespaar je geld en kun je via je Moneyou-spaarrekening blijven sparen voor die auto of citytrip. In traditionele restaurants is de lunch bijna altijd goedkoper dan het avondeten. De porties zijn kleiner, het is er minder druk en er stroomt minder alcohol.

In plaats van een chique diner in een chique restaurant; , ga wat uitgebreider eten tijdens de lunch. Je zult nog steeds een aardige cent uitgeven, maar veel minder dan voor een vergelijkbaar diner.

Tip 4: Huur of deel een fiets...

milieuvriendelijk en budgetvriendelijk, en goed voor een nieuw spaardoel  via Moneyou. Fietsen is een gezonde, meestal betaalbare aanvulling op het openbaar vervoer en fietsdelen in grote steden, en vaak de snelste manier om je in een kleinere vakantiestad te verplaatsen.

Voordat je op je bestemming aankomt, zoek je best online naar fietsverhuur en fietsuitwisselingsprogramma's. De prijzen variëren, maar over het algemeen is het mogelijk om een goede fiets te vinden voor 20 euro per dag.

Kies een Moneyou spaarrekening

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen