De zomer op het menu

Nu de lente officieel in het land is, doen die eerste zonnestralen al verlangen naar een fantastische zomer. Apero’s, festivals, terrasjes en talrijke avonturen wachten op je! Helaas kost dat allemaal ook wat. Maar niet getreurd, april is de perfecte maand om geld opzij te zetten zodat je zonder zorgen van jouw droomvakantie kan genieten. Deze 4 tips helpen je alvast op weg.

“April is de perfecte maand om geld opzij te zetten zodat je zonder zorgen van jouw droomvakantie kan genieten.”

De zomer op het menu

Tip 1: Haal je oude spaarvarken maar weer boven

Misschien was hij even verbannen naar een donker hoekje van je kamer, maar een spaarvarken kan je nog steeds helpen om te sparen. Wanneer je naar de bakker of krantenwinkel bent geweest, keer je steevast terug met een grote hoeveelheid aan kleingeld. Stop dit geld wekelijks in je spaarvarken en stort het op het einde van de maand  op je Moneyou spaarrekening. Je zal zien, vele kleine muntjes maken een groot bedrag waarmee je misschien al je ticket voor Pukkelpop of Werchter kan betalen.

Tip 2: ban 'slechte' gewoontes uit je leven

’s Ochtends snel een koffie halen voor je werk, tussen de middag een broodje bestellen, iedere avond Deliveroo voor je deur,… Het zijn allemaal kleine uitgaven maar wanneer je eens uitrekent hoeveel je aan je ‘slechte’ gewoontes uitgeeft op maandbasis, val je waarschijnlijk van je stoel. Als je nog niet onmiddellijk afscheid kan nemen van je guilty pleasures, geef er dan eentje op per maand. Het geld dat je bespaart van april tot juni kan je op je Moneyou spaarrekening plaatsen om jezelf alles te gunnen tijdens de zomervakantie.

Tip 3: kijk uit voor onnodige kosten

Dat strak summer body leek in januari nog een absolute zekerheid, maar nu in april blijk je toch niet zo vaak in de sportschool te staan als je had gehoopt. Dat overkomt ons allemaal wel eens. Zeg je lidmaatschap vandaag nog op en kies liever voor een jogsessie in het park of een intensieve fietstocht in de eerste zon. En hoewel Netflix je tijdens de wintermaanden goed warm heeft gehouden, is het nu tijd om buiten te komen en ten volle te profiteren van het nieuwe seizoen. Het bespaarde geld parkeer je even op je Moneyou rekening voor je reis naar Kroatië of die wagen voor je roadtrip.

Tip 4: laat je niet verleiden

Hoe concreter je doel, hoe beter. Dat geldt voor sparen met Moneyou maar ook zeker voor een geslaagd bezoek aan de supermarkt. Kom je vaak thuis met allerlei extraatjes die je eigenlijk niet nodig hebt en ben je net de melk vergeten die je ging halen? Zorg ervoor dat je een boodschappenlijstje opstelt voor je naar de winkel vertrekt. En daarna… Houd je eraan! Zo vermijd je onnodige uitgaven. Ga altijd met een volle maag winkelen en laat je niet verleiden door de aantrekkelijke reclame van de laatste nieuwe chocoladereep of een intrigerende chips smaak. Het is ook een goed idee om de selfscan te gebruiken waardoor je ten alle tijden zicht hebt op je uitgaves. Zo blijf je gemakkelijk binnen je wekelijks budget. En alles wat je bespaart, betekent een extra mojito op het strand tijdens de zomermaanden.

Kies een Moneyou spaarrekening

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen