Moneyou Direct Sparen

Korte termijn spaarrekening met volledige
rente vanaf dag één

Voordelen

 • 0,29% Bruto (0,20% Netto) rente
 • Volledige spaarrente vanaf dag 1
 • Geen minimum inleg
 • Altijd beschikbaar en opneembaar
 • Openen en beheren zonder kosten
 • Geopend in een paar klikken

 

ABN AMRO

Geschikt voor

 • Ideaal voor spaarders die geld tijdelijk willen parkeren en toch willen genieten van de volledige rente voor elke dag dat het geld op de rekening staat.

 

 • Iedereen die officieel in België woont en een zichtrekening bij een andere bank in België heeft, kan een spaarrekening openen. Een e-mailadres en een gsm zijn de twee andere vereisten.

Kenmerken

 • Niet-gereglementeerde spaarrekening van onbepaald duur conform Belgisch recht van de Nederlandse ABN AMRO Bank N.V.
     
 • Uw geld valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en is beschermd tot 100.000 euro per persoon en per instelling

 • Zekere veiligheidsprocedures, oa via SSL codering en het ondertekenen van transacties met SMS codes

Aantrekkelijke rente Moneyou

Renteberekening

De bruto rente bedraagt 0,29% op jaarbasis. Deze rente verwerft u vanaf dag één. Op de bruto rente wordt een roerende voorheffing van 30% afgehouden. De netto rente (bruto rente van 0,29% - 30% roerende voorheffing = 0,20%) wordt op de laatste bankwerkdag van elk trimester uitbetaald met valuta de eerste kalenderdag van het volgende trimester. In uw persoonlijke pagina kunt u steeds opvolgen hoeveel rente u al verworven heeft en hoeveel het zal zijn indien u uw geld laat staan.

 

Het rentetarief kan te allen tijde door de bank worden gewijzigd. De wijzigingen van de rentevoet zullen door de Bank aan de Klant meegedeeld worden door middel van een elektronisch bericht.

 

Het maximaal rentedragend bedrag voor alle Moneyou spaarrekeningen samen bedraagt 1.000.000 euro.

Belangrijke informatie Moneyou

Belangrijke informatie

In geval van faillissement of risico van faillissement van de financiële instelling loopt de spaarder het risico zijn spaargeld te verliezen of kan hij worden onderworpen aan een vermindering / omzetting in aandelen (Bail-in) van het bedrag van de vordering die hij heeft op de financiële instelling boven het bedrag van 100.000 euro dat valt onder de depositogarantie.

In ons document center vindt u meer informatie over de algemene voorwaarden, de tarievenlijst en de productfiche met de essentiële spaardersinformatie. Lees deze documenten aandachtig voor het openen van een rekening. Informatie over de klachtenprocedure en Ombudsman vindt u hier.

Moneyou

Open een Moneyou spaarrekening in 5 stappen

Eenvoudig online

100% online

Gratis spaarrekening Moneyou

Zonder kosten

Heel eenvoudig en gemakkelijk

Bijkomende info

 • Hoe een rekening openen?
  U kunt een spaarrekening openen in 5 eenvoudige stappen: 
   
  1. Online aanvragen
  Vul het online aanvraagformulier in. Hiervoor heeft u uw identiteitskaart en het nummer van uw zichtrekening nodig. Als alles goed verlopen is, krijgt u na enkele minuten al de bevestiging per e-mail dat we uw aanvraag goed hebben ontvangen.
   
  2. Log in op uw persoonlijke pagina's
  In de bevestigingsmail vindt u uw unieke gebruikersnaam waarmee u op uw persoonlijke pagina's kunt inloggen. U krijgt een overzicht met de stappen die u nog moet ondernemen om uw rekening te activeren.
   
  3. Voer een eerste storting uit
  U kunt nu een eerste overschrijving van uw opgegeven zichtrekening naar uw nieuwe Moneyou Spaarrekening uitvoeren. U kunt pas vanaf andere Belgische zichtrekeningen storten als uw Moneyou Spaarrekening geactiveerd is.
   
  4. Bezorg ons een scan van uw identiteitskaart
  Maak een scan of kopie/foto van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart. De scan kunt u mailen naar kopieID@moneyou.be.
   
  5. Log in op uw persoonlijke pagina om uw aanvraag af te ronden
  Als u na de bevestigings e-mail, nog een keer inlogt op uw statuspagina, dan is het aanvraagproces voor 100% voltooid. Uw spaarrekening is meteen actief en u kunt tevens een extra rekening (Direct Sparen, Flex Sparen of Plus Sparen) openen die ook meteen actief is.
Sluiten

Inloggen